Szczeze mówiąc jak robie jajecznicę to troche mi szkod wywalić 3 żółtka do kosza.Czy ten tłuszcz naprawdę jest tak znaczny by pozbywać sie cennego i pożywnego żółtka? Tak na marginesie to jajecznica z samych białek to wogóle mi nie wchodzi.
hej ! orientuje się ktoś, czy w polsce można kupić białka jaj ? chodzi mi o takie coś co ma colleman w filmie widziałem takie coś na stronie, ale nie polskiej, gdzie 32oz (900g około) białek kosztuje 11$ nie wie ktoś czy to jest w polsce? jak tak to gdzie i za ile ? pozdro
[...] sie to podstawa. Do niedawna jadlem same makdonaldy, czipsy, pizze i inne pyszne rzeczy tylko chyba budulca z tego niewiele zyskiwalem wiec postanowilem zaczac wsuwac jaja, mleko, serki wiejskie, jogurty do picia i ogolnie nabial i rzeczy zawierajace duzo bialka. Kolega mi powiedzial ze jak za duzo bede tego jadl to mi to zaszkodzi, kosci [...]
Witam wszystkich serdecznie. Szukałem czegoś na ten tamt w wyszukiwarce, ale nic nie znalazłem. Temat tyczy się skorupek jaj. Mój wujek który hoduje kilka pięknych owczarków podaje im zmielone i wysuszone skorupki jaj - wcześniej sparzane, aby zapobiedz salmonelli. Skorupki są zmielone na proszek. Proszek ten podaje im do jedzenia. Z tego co [...]
Mam prośbę : Podzielcie się informacjami na w/w temat, tzn. czy ktoś to kupił, gdzie i po ile, no i czy samemu czy na spółkę ;-) U mnie taki wór kosztuje 800zł za 25 kg. Może ktoś z woj. łódzkiego by się razem ze mną złożył ? Pytam z ciekawości, bo tak na prawdę na tak wielkiej ilości mi nie zależy. Znalazłem sklep, w którym sprzedają podobne [...]
[...] Najlepszy efekt osiaga sie w momencie dodatnia do jogurtu lub mleka ze wzgledu na zawartosc wapnia w tych produktach, który pozwala na lepsza przyswajalnosc bialka jaja kurzego. Podstawowe zalety bialka w proszku dla sportoawców to: 1. produkowane z czystego bialka jaj kurzych 2. 260 sztuk bialek jaja kurzego w 1 kg bialka w proszku 3. [...]
Witam Mam dostęp do białka z jaj w proszku, interesuje mnie czy ten produkt jest wart swojej ceny (coś ok. 30zł/kg) Oto szczegółowe dane: Białko w proszku: Surowiec: świeże białka jaj kurzych. Opakowanie: worek papierowy lub karton z umieszczonym wewnątrz workiem foliowym. Okres przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji. [...]
Skorupki jaj Skorupki jaj są jednym z najlepszych źródeł wapnia, który jest przyswajalny przez organizm w ok. 90%. Oprócz wapnia w skorupce zawarte są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: cynk, żelazo, fluor, siarka, krzem, molibden - łącznie ponad 25. Skład skorupki jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Uczeni z Niemiec i [...]
Skorupki jaj są jednym z najlepszych źródeł wapnia, który jest przyswajalny przez organizm w ok. 90%. Oprócz wapnia w skorupce zawarte są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: cynk, żelazo, fluor, siarka, krzem, molibden - łącznie ponad 25. Skład skorupki jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Uczeni z Niemiec i Węgier, którzy [...]
Witam! Natknąłem się ostatnio na przedmiot o nazwie Wiesenhof Eifix płynne białko jaj kurzych w PL do kupienia internetowo. Wiadomo że podobne produkty są dostępne w USA w każdym większym markecie. Skład sprawdzony na stronie producenta oraz w aplikacji myfitnesspal przedstawia się następująco: W 100g Calories 47 Sodium 0 mg Total Fat 0 g [...]
Zdarzyło mi się dziaranie, więc chwilowo siłka odchodzi na dalszy tor. Mam do popylenia 12 litrowych kartonów białka jaj pasteryzowanego - ~9g białka/100ml. Idealne, tanie, szybkie i beztłuszczowe źródło białka np. po treningu - ja jako źródło białka waliłem w posiłku potreningowym jajeczniczkę z 500ml (pół kartonu). SPRZEDAJĘ PO KOSZTACH bo [...]
Witam! Dziś dowiedziałem się...że od dawna mam dostęp do ww produktów: albuminy w proszku i calych jaj, równiez w proszku. Jutro przedstawię dokładne informacje odnośnie tych białek, teraz natomiast chciałbym zadać pytanie., czy byliby zainteresowani na zakup takich białek? Podjrzewam, że musiałbym wziąć większe opakowanie, którego sam bym nie [...]
Zaczynam ten temaT ponieważ uważam ,że jest to istotne chociażby ze wzgledu na fakt ,że w wiekszości naszy diet (w moim przypadku na mase) wystepuje jajko ja sporzywam je w ilości 3 na dzien (rano) za głowę złapał by sie nie jeden "dietetyk" np. lekarz jednak wychodzi mi to na dobre tybardziej przy itesywnym treningu !!! NIE MA POWODU DO OBAW - [...]
Cześć, Zastanawiam się jakie posiłki można szybko przygotować i zapakować na potem, chodzi o 2 kategorie: 1. Białkowo-węglowodanowy który zawieraja ok 6 białek jaj, do tego mogą ale nie muszą być cukry proste, trochę złożonych. To będzie na potreningówkę -> widziałem różne propozycje ciast z białek ale wiekszosc robi sie 30min+, w dodatku w [...]
WItam, Mam do sprzedania 10 butelek 1l płynnych białek jaj z "Farma białka" Wszystkie butelki są nowe, nigdy nie otwierane i oryginalnie zapakowane. Termin ważności to 20.08.2017 Cena za 10 butelek to 100 zł + KW (kurier). Możliwy odbiór osobisty na terenie Gdańska. W sklepie SFD koszt 1l to 18 zł + KW. Interesuje mnie sprzedaż całości. W razie [...]
Witam! Przeczytałem pewien artykuł Skorupki jaj Skorupki jaj są jednym z najlepszych źródeł wapnia, który jest przyswajalny przez organizm w ok. 90%. Oprócz wapnia w skorupce zawarte są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: cynk, żelazo, fluor, siarka, krzem, molibden - łącznie ponad 25. Skład skorupki jest bardzo podobny do składu [...]
Jajka Oprócz dostarczania różnej ilości trzynastu niezbędnych witamin i minerałów, jajka zawierają najwyższej jakości, wszelkiego rodzaju białka, które w większości znajdują się w białku. Białka jaja kurzego doatarczają wszystkie, w odpowiednich ilościach do sprawnego wykorzystania niezbędne aminokwasy, włączając w to aminokwasy o [...]